
ÜRETİCİ BAKIM VE GÜBRELEME TAVSİYELERİ
Gübreleme=
- Dengeli gübreden → 1 kg. ile başlanacak, dekara 2.5 kg. a kadar çıkılacak Dengeli gübre olarak ; 18:18:18 veya 20:20:20 şeklinde olabilir.
- Asit → Her sulamda dekara 200 ile 500 cc fosforik ve nitrik asit, dönüşümlü olarak verilmeli.
- Demir ve İz elementi → Her sulamada dekara 80 veya 100 gr. civarında iz elementi içeren demir verilebilir. ETDA demir toprakdan, EDDHA, EDDHMA, DTPA yapısındaki demir yaprakdan verilebilir.
- Kalsiyum (Ca) → İkinci salkımdan sonra kalsiyum gübrelemesine başlanmalıdır. Uygulama aralıkları; 15 – 20 gün arayla yapılmalıdır.
İlaçlama =
Unutmayalım ki, tarım ilaçları daima korur tedavi etmezler. Bu nedenle, daima koruyucu ilaçlamalar yapılmalıdır.
Arı=
- Bilindiği gibi arı bir canlı olduğu için, belirli sıcaklık ve nem ister; Sera sıcaklığı 14 – 28 derece © ve sera nemi % 60- 80 civarında olmalıdır. Belirtilen bu değerlere azami derecede dikkat edilmelidir.
- Önemli uyarı; sera içinde çiçekler arı tarafında ziyaret edilse bile, eğer çiçek de polen yetersiz veya canlı değil ise bu durumda da meyve tutumunda problemler olabilir.
Hormon=
- Daima sera da nem ve sıcaklığın uygun olduğu saatlerde yapılmalıdır. Sıcaklık 13 – 28 derece ve nem % 60- 70 civarında olmalıdır.
- Uyarı; daima döllenme olgunluğuna gelmiş çiçeklere hormon uygulayınız. Erken veya geç yapılacak uygulamalar netice vermeyecektir.
- Hormonları daima etiketinde yazılı olan dozda uygulayınız.
Budama=
- Budama zamanı çok önemlidir;
- Havanın açık olduğu zamanda,
- Yan koltuk zaman geçirilmeden alınmalı,
- Duruma göre, koltuk kolay kırılabiliyor ise, el ile eğer kolay kırılmıyorsa keskin bir budama makası ile gövde tahriş edilmeden alınmalıdır.
- Koltuk alındıktan sonra mutlaka koruyucu ilaçlama yapılmalıdır.
- Yaprak budamasında acele edilmemeli; daima sararmış, hastalıklı yapraklar alınmalıdır.
Ürününüz çok, kazancınız bol olsun...
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.